Website Menu Buttons by FreeButtons.org v2.0
La tecnologia
 
La tecnologia? Les tecnologies? Que et sugereixen aquestes paraules? De segur em sabras dir un munt de coses...
En aquesta unitat tractarem de respondre ep! amb el teu ajut, a questions o preguntes que potser ja t'han ballat pel cap...
Què és això de la tecno?
Per què serveix la tecnologia? Uf! Si vols saber-ne une quantes ja pots fer un click i desprès en parlem...
Quan va néixer la tecnologia?
És l'home un "animal tecnològic"?

Què hem d'estudiar per ser uns "tecnòlegs"? Coneixes algun "tecnòleg"?
Com treballen els tecnòlegs?

jjj   kkk       jjj
La tecnologia com a resposta a les necessitats humanes
El famós científic nord-americà Benjamin Franklin deia que les persones som animals que tenim la capacitat de construir eines. S'ha observat que hi ha ximpanzés que utilitzen la tija d'algunes plantes introduint-la als formiguers per obteniraliment i que hi ha ocells que fan servir pedres per obrir ous d'altres espècies i menjar-se'ls. Aquests fets demostren que hi ha animals que utilitzen eines per satisfer algunes de les seves necessitats, però no s'ha observat cap animal, a part de l'ésser humà, que sigui capaç de fabricar-ne?
Des dels temps més antics, les persones hem construït eines i objectes de tota mena.
 Però, per què ho fem?
L'ésser humà, com tots els éssers vius, té unes necessitats bàsiques que ha de satisfer. Algunes d'aquestes necessitats bàsiques, com ja saps són alimentar-se, protegir-se del fred,de la calor, del vent/dels altres animals, etc.
Per conrear la terra i obtenir-ne aliments es necessiten eines i aparells. També se'n necessiten per construir cases o per obtenir llenya o carbó. És per això que construïm eines i aparells, per poder satisfer les nostres necessitats.
La tecnologia ens fa més fàcil la vida. Ens ajuda a alimentar-nos, també en la nostra higiene, i a divertir-nos en els moments d'oci. Però no et pensis que s'ocupa només dels nous invents altament sofisticats. Una taula, un llit,
un bolígraf... són objectes creats per la tecnologia.

Actualment també tenim altres necessitats, com ara viatjar, estar informats, escoltar música, etc.,

Mapes de conceptes